"Mindfulness onder de aandacht van politici UK, mooi voorbeeld voor NL"

Mindfulness
Je leest nu een artikel op de blog
"Mindfulness onder de aandacht van politici UK, mooi voorbeeld voor NL"

Mindfulness onder de aandacht van politici UK, mooi voorbeeld voor NL

Mindfulness

Dat onze kinderen gymles krijgen om de motoriek te ontwikkelen en verkeersles om de gevaren op de fiets te leren kennen, vinden we volstrekt normaal, maar waarom zijn er geen lessen mentale weerbaarheid? Jonge kinderen staan, door de nieuwe technologieën, bloot aan veel indrukken. Dat levert voordelen op, maar ze kunnen zich daardoor ook moeilijker concentreren. De dag beginnen met een blok Mindfulness is om diverse redenen geen gekke gedachte. Noem het maar een mentale gymles.

Hieronder vind je de highlights uit een onderzoek dat men deed in het Verenigd Koninkrijk, waar ze op landelijk niveau al verder zijn om het bovenstaande te realiseren. Wij hopen dat politiek Den Haag ook wordt geïnspireerd…

(Vertaald uit het Engels)

• Nationale politici hebben deelgenomen aan mindfulness-trainingen die zijn afgeleid van acht weken durende klinische gezondheidsinterventies.

• De politici hebben persoonlijke voordelen gemeld, waaronder aandachtregulering, impulsbeheersing, meer gevoelens van zorg, mededogen en meta-cognitie.

• Een multidisciplinaire groep politici heeft voorgesteld dat op mindfulness gebaseerde interventies een aantal maatschappelijke uitdagingen kunnen helpen aanpakken.

• Heersende beleidsverhalen over welzijn, technologie en aandacht, zorg en mededogen en taakautomatisering zorgen voor meer interesse.

• Politici beginnen mindfulness te beschouwen als een fundamentele capaciteit, in plaats van alleen als een gerichte interventie voor specifieke problemen.

Aan Mindfulonderwijs zal het niet liggen. Wij gaan door met ons voornemen om meer plezier in het onderwijs te brengen. Aandachttrainingen helpen persoonlijke groei en maken je een gelukkiger mens. Natuurlijk wordt het onderwijs daar beter en leuker door!!

 

 

Student LoginWachtwoord vergeten?