"Een mooie nieuwe website.. en afscheid van een dierbare collega"

nieuwe website en afscheid van dierbare
Je leest nu een artikel op de blog
"Een mooie nieuwe website.. en afscheid van een dierbare collega"

Een mooie nieuwe website.. en afscheid van een dierbare collega

‘Loslaten’ versus ‘Laten zijn’. Het heeft te maken met acceptatie; dat is een belangrijk thema in Mindfulness. Acceptatie is niet een passief iets; het is juist de kunst om niet in een automatisch (stress)patroon te reageren, maar bewust te zijn van emoties als verdriet, spanning en ook van de fysieke sensaties die daarbij horen. ‘Zijn met alles wat komt’, ook al is dat soms nog zo afschuwelijk.

Onze dierbare collega Ron heeft hard gewerkt aan onze fonkelnieuwe website. Hoewel deze nog niet helemaal af was, gingen we toch begin september ‘live’. We waren razend enthousiast. Wat had ie dat goed en mooi gedaan. En we zouden, in de dagen die volgden, de kleine dingetjes die nog niet helemaal klopten, er samen uit vissen… Helaas kwam het niet zover. Ron overleed heel plotseling en liet een grote lege plek achter.

We hoeven niets te doen om dingen te laten komen, of om ze te laten verdwijnen, of ze los te laten. We hoeven ze alleen maar te laten zijn. Dat is de les.¬†Maar hoe moeilijk is dat op zo’n emotioneel beladen moment? Om vier uur ’s middags zit je nog samen te werken en om negen uur ’s avonds is hij er niet meer. Bizar. Onbegrijpelijk. En tegelijkertijd hoort het zo bij hoe het leven is bedoeld. Een komen en gaan.

Lieve Ron, het is zo onwerkelijk dat we nu verder moeten gaan zonder jou. Het klopt niet. Tegelijkertijd sterken de leuke herinneringen aan jou ons om te blijven lachen, ook als dingen anders gaan dan we willen, want als je iets hebt gebracht, dan was het je humor en de kunst van het relativeren. Dankjewel dat we je hebben ontmoet en zo fijn met elkaar mochten samenwerken. Het was echt een feestje met jou.

 

P.S. Misschien heb jij, als bezoeker, gemerkt dat onze site inderdaad niet helemaal goed werkt. We zijn er druk mee aan de slag om de open eindjes te repareren.

 

 
 

Contact

Contact opnemen met Mindful Onderwijs is mogelijk via onderstaande methoden:

E-mail
info[at]mindfulonderwijs.nl

Telefoon
06-20663600 | 06-30274197

Informatie

Algemene voorwaarden

Klachtenreglement

Disclaimer

Veelgestelde vragen

 

KvK: 73088102

Bank: NL36 KNAB 0257987150 t.n.v Mindfulorganisatie B.V.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Uw e-mailadres wordt enkel gebruikt om periodiek een nieuwsbrief toe te sturen.

Student LoginWachtwoord vergeten?