[Leestijd: plm. 35 seconden]

Het einde van een veelbewogen jaar komt in zicht. Ook voor ons heeft het de nodige rimpelingen veroorzaakt.  Een mindful levenshouding komt goed van pas als de dingen anders lopen dan gehoopt en verwacht. Het is voor ieder mens en dus voor ieder kind waardevol om rust in te kunnen bouwen. Hoe belangrijk zou het voor jongeren zijn te weten dat niet de situatie bepalend is voor hoe ze zich voelen, maar de gedachten die ze over die situatie hebben? Meer weten over waarom mindfulness belangrijk is voor kinderen? Lees dan 10 redenen waarom jongeren veel aan mindfulness hebben!

Mindful 2021 | Misschien ben je ambitieus en wil je in 2021 samen met je collega’s gaan bouwen aan een mindful school. Wellicht wil je eerst via een workshop meer informatie en gevoel krijgen bij wat een aandachttraining voor je kan betekenen.

Online en Incompany | In verband met de Corona pandemie organiseren we voorlopig alleen ONLINE  en INCOMPANY trainingen.

Online Workshop | Hieronder kun je daarnaast intekenen voor de gratis online workshop die volgende week dinsdag, 15 december om 16.00 uurgepland staat. Het is live dus je kunt je eigen vragen stellen! Wees welkom.

Jij wilt aan de slag met mindfulness, je collega’s (misschien) niet (allemaal) | Wat wij regelmatig horen is dat schoolhoofden of docenten graag aan de slag willen met mindfulness, omdat ze er zelf veel aan hebben. Maar ze vinden het ‘buiten de comfort zone’ om het erover te hebben met collega’s die wellicht hele andere opvattingen hebben. De ervaring leert dat (ook hier) het ‘probleem vooral in ons eigen hoofd zit’. Ga het gesprek gewoon aan. Stel jezelf oprecht nieuwsgierig op. Waardevol om te benoemen  is wat mindfulness voor jou betekent. En wat dènkt jouw collega dat het betekent? Dit zijn een paar voorbeelden die een mooi  en verbindend gesprek kunnen opleveren. Meer inspiratie? Lees dit eens..

Geplande workshop | trainingen 2021