Goed voor jezelf zorgen in 2020


-Geschatte leestijd: 1 min 2 sec-

“Al weet je het wel, toch is het zó goed om te horen dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Dit gedrag zit er zo in gebeiteld, dat je het eigenlijk niet vaak genoeg kunt horen (of tegen jezelf kunt zeggen).”

(Deelnemer module 1)

Data basistraining feb/mrt 2020
Mindfulness is een open blik
Onze mindfulnesstrainingen zijn heus geen wondermiddel, maar helpen professionals in het onderwijs wèl om zich te realiseren dat ze een belangrijk schakelstuk vormen in het terugbrengen van innerlijke stress. Iedere vorm van spanning wordt vooraf gegaan door negatieve en niet helpende gedachten. Het is waardevol dit op te merken, want dan komt er ruimte voor een andere reactie. Via de docent verspreidt zich iets moois in het klaslokaal. Een verzachting. Een vriendelijke en open blik. De wereld veranderen doen we samen. Door te beginnen met aardig zijn voor onszelf. Zo creëren we meer plezier! 
“Goed voor mezelf zorgen is minder tijd besteden aan voorbreiden van de lessen. Ik kan vertrouwen op mijzelf; dat ik ter plekke weet wat ik kan doen. Ik kan zo ook opener staan voor de contacten met de kinderen, voor wat ze ècht nodig hebben.”

(Deelnemer module 2)

Ben jij goed in jagen? Of zie je snel gevaar?
In de verdiepende training ga je uitgebreid aan de slag met zelfzorg en mildheid. Je leert over het emotieregulatiesysteem; ben jij goed in jagen of zie je snel gevaar? Je leert je automatische stressreacties op te merken en een andere respons te kiezen. En welke overtuigingen liggen eraan ten grondslag? Hoe serieus neem je jouw innerlijke criticus en hoe ga je die opmerken en er met wat meer humor naar kijken? Tijdens deze module ga je ook al een klein beetje aan de slag met mindfulnessoefeningen in de klas (een aanloop naar de lerarentraining waarin je mindfulness met de leerlingen leert doen).
Data verdiepende training feb/mrt 2020

 

“Voor mij was het starten met de training een behoorlijke stap buiten mijn comfortzone. Een stap waar ik geen spijt van heb.”

(Deelnemer module 1)

2019-12-09T13:39:27+00:00 9 december, 2019|