(leestijd: plm. 30 seconden)

Over de vraag wat het belangrijkste is in een mensenleven zullen de meningen verschillen. Je zult zeggen: mijn trouwdag, of de dag dat mijn eerste kind werd geboren.. of de dag dat ik het huis uit ging.

Marc Twain denkt er anders over en wij zijn het met hem eens! Wij denken dat het waardevol is om erachter te komen wat er voor jou echt toe doet in het leven! En vervolgens een steen te verleggen op een plek waarvan jij het de moeite waard vindt dat het water nooit meer dezelfde weg zal gaan.

Wat doet er toe? en Mindfulness | Nu is mindfulness een vaardigheid die je inoefent, (net als piano spelen of de Franse taal eigen maken), het is ook een manier van je alledaagse leven ‘leven’, nieuwsgierig en vriendelijk, zonder te streven naar wat dan ook, en zeker niet naar perfectie. Als je mindfulness belangrijk onderdeel maakt in je leven, leef je daarnaast een leven waarin je steeds makkelijker keuzes maakt die bij jou passen, dus doet wat echt belangrijk is voor jou. Het helpt ook om de relatie met je dierbaren te verbeteren en met je leerlingen en collega’s. Juist op de moeilijke momenten, de lastige contacten, helpt een mindfulle houding je om dichterbij je kern te blijven. Tegelijk help je daarmee ook je leerlingen of studenten, want die pikken haarfijn op ‘hoe jouw vlag erbij hangt’. Door het gedrag van jou als leraar en dan vooral van je de dingen die je niet zegt, maar die je doet, als het geheel consistent is, breng je ze iets heel moois.

Het begint met een incompanytraining en je kijkt als school eenvoudig wat voor jullie werkt. We helpen je graag een intern gesprek op gang en mindfulness in de praktijk te brengen. Het begint vaak met één of twee enthousiaste docenten. Meer weten? Klik op de button hieronder.