Het verschil maken in moeilijke tijden!

Anders dan Anders

Het zijn ‘anders dan anders tijden’ en iedereen beleeft het zo op zijn of haar eigen manier. Mindfulonderwijs heeft de lopende trainingen die eind februari en begin maart waren gestart even gestopt. We zijn ons nu aan het oriënteren om online trainingen aan te bieden. Collega Cecile en ik zitten, net als onze trainers en half Nederland met onze partners en kinderen thuis, waar we studeren en werken en dat brengt, behalve de nodige frustratie, ook mooie dingen.

Verschil maken

We willen iets doen, net als dat de onderwijsprofessionals knetterhard werken om de leerlingen onderwijs op afstand te geven, willen wij, juist nu, helpen de rust daarbij te bewaren en het beste uit zichzelf te halen. We hebben zelf, in het mediageweld rondom deze crisis, behoefte aan beschouwing en bezinning. Om de juiste acties te kunnen ondernemen, willen we stil worden en we voelen dat dit ook is wat we moeten doen, om goed voor onszelf en dús ook voor anderen te zorgen. Stil worden kun je alleen doen of samen; de natuur in gaan of mediteren. Trainer Anja heeft speciaal voor deze tijd een mooie begeleide meditatie van 12 minuten opgenomen!

Inspiratiemail
We gaan je inspireren de rust te vinden. Je kunt je tot en met a.s. zondagavond inschrijven via het formulier in de onderstaande link. Je krijgt dan vanaf a.s. maandag iedere dag een mindfulnessmeditatie, een filmpje, een waardevolle quote of anekdote in je mailbox.
Inschrijven inspiratiemail

Voorproefje
In gezelschap stil zijn kan natuurlijk ook; door wanneer je in gesprek bent vooral actief te luisteren en naar je gesprekspartner te kijken, onstaat een ander contact dan je bent gewend. (Hier vind je alvast een mooi filmpje in dit kader!)
Zolang je ademt..
Wellicht helpt het om de komende tijden zo nu en dan te denken aan de woorden van mindfulness grondlegger Jon Kabat-Zinn: “Zolang je ademt, is er meer goed met je dan fout.” Ben vooral vriendelijk voor jezelf. Ervaar je angst, voel je jezelf gestresst?; hoewel de mindfulness vaardigheid in deze bange dagen helpt, overkomt het ons soms allemaal; het betekent ‘slechts’ dat je mens bent.
2020-03-25T15:02:35+00:00 25 maart, 2020|