In deze tijd van overdenken van het oude en ruimte maken voor het nieuwe is er wellicht tijd en zin om die impactvolle documentaire te bekijken.

Recent stuurde iemand mij iets over mindfulness en milieu. Mooie hype. Maar wat mij betreft is mindfulness een belangrijke factor in het oplossen van heel veel wereldproblematiek. We hebben dat kunnen zien in de prachtige documentaireMy year of living mindfully, nu te streamen voor 5,95 via deze site  waar onderzoeksjournaliste Shannon op bezoek gaat in een enorm groot vluchtelingenkamp in het midden-oosten en ziet dat zelfs in een uitzichtloze situatie mensen enorm veel hebben aan de aandachttraining die mindfulness is. Je kunt ook Shannons boek kopen.

Maar ook deze aflevering 6 van de door HUMAN uitgezonden Steven Spielberg documentaire “Why we hate” leverde ons positieve reacties op. “Nu ben ik nog meer fan van wat jullie doen. Ik had niet in de gaten hoe impactvol mindfulness is. Het gaat veel verder dan ik dacht.” In deze aflevering wordt ingegaan op hoe haat werkt en hoe we dat in de kiem kunnen smoren. Deze aflevering kun je zien nadat je lid bent geworden van NPO Plus (voor 1 cent ben je lid en dit proefabonnement kun je aan het einde van de maand kosteloos beëindigen).

Veel plezier!!