Inspiratiedag Mindfulness in de klas

Dit is een dag bedoeld om te proeven aan mindfulness. Behalve dat we je rust en vertraging laten ervaren, doe je als groep en individueel mindfulness oefeningen die je, mocht je dat willen, later in de klas met je leerlingen of studenten kunt doen. De inspiratiedag biedt een speelse manier om kennis te maken met mindfulness in je werk. Je weet na afloop beter wat mindfulness op school kan betekenen en of het bij je past om op deze wijze te werken.

Informatie

Tijd
We beginnen ’s ochtends om 10 uur en eindigen rond half 5.

Huiswerk

Geen huiswerk

Prijs

De prijs van de inspiratiedag is € 299,– per deelnemer. Dit is inclusief koffie/thee en een eenvoudige  lunch. (Wij berekenen geen BTW, want we hebben het CRKBO kwaliteitskeurmerk). Onze trainingen worden meestal zonder probleem betaald door stichtingen/scholen in het kader van werkdrukgelden, ziekteverzuimpreventie of van het reguliere opleidingsbudget.

Locatie

Mens, complementair gezondheidscentrum in Nijmegen. Als het kan gaan we ook naar buiten!

Wanneer

Zaterdag 19 september 2020

Overig

Deze dag gaat door bij minimaal 10 deelnemers. De inspiratiedag kan ook bij jou op school worden georganiseerd. Als je daar interesse in hebt, neem dan contact met ons op via info@mindfulonderwijs.nl

Ervaringen

Ik merk dat ik rustiger ben in de klas. ik neem meer de tijd, ook naar collega’s toe. Ik ben vaker duidelijk in mijn communicatie naar de kinderen en effectiever daardoor. Het hoeft niet allemaal, wat ik ooit wel wilde. Ik neem tijd voor het observeren van de kinderen, tijd om echt te zien wat er gebeurt, dan kan ik veel makkelijker inspelen op alles.

Els, Deelneemster Module 1

In de klas zie ik meer het kind met een open blik. Ik kijk beter en zie meer. De oefeningen worden door de meeste kinderen als fijn ervaren.

Afra, Deelneemster Module 3

Nu naar 5 weken kijk ik terug op een positieve ervaring. Ik heb geoefend met afstand te nemen van situaties. Dit door te bekijken waar ik wel en niet iets mee moet. Of dat ik er vandaag niks mee wil doe, maar hiermee morgen aan de slag ga. Zelf keuzes maken, omdat ik mezelf daar prettig bij voel.

Kristel, Deelneemster Module 1

Ik ben mij bewust geworden dat ik eigenlijk bijna altijd stress ervaar tijdens mijn werk.  Mindfulness is een mooie manier om anders met stress om te gaan en anders in het leven te staan. Tijdens deze vijf bijeenkomsten heb ik o.a. geleerd om bewust een adempauze in te lassen en door dit te doen is het, na vijf weken oefenen,  een onderdeel van mijn leven geworden.

Anglia, Deelneemster Module 1