– Leestijd: plm.1 minuut 45 seconden –

Vanmorgen keek ik met een glimlach naar een berichtje op mijn whatsapp, (of is het ín mijn whatsapp?). In ieder geval, zag ik een heel beeld voor me toen ik het bericht las. Het was van Leontine, mindfulnesstrainer bij ons en ging alsvolgt: “Gisteren via het balkon Mindfulness in het onderwijs nog gepromoot aan de buurvrouw. Zij is werkzaam in het basisonderwijs. Ze vertelde over het giga-bedrag aan NPO-gelden en dat ze daar graag nieuwe leerkrachten mee willen aantrekken, maar dat die er helemaal niet zijn. Heb gezegd dat ze ook zou kunnen nadenken aan ondersteunen van de leerkrachten die er wel al zijn en zo hard gewerkt hebben de afgelopen tijd… MINDFULNESS.. (in hoofdletters).” 

“Ondersteun de leraren die er wèl zijn en die zo hard gewerkt hebben.” Trainer Leontine

MINDFULSCHOOL | Mindfulonderwijs werkt  momenteel met meerdere scholen in het land om te zorgen dat mindfulness gemeengoed wordt. Dat zijn trajecten die langer dan twee jaar duren, want met mindfulness werk je aan een andere cultuur. Maar in twee jaar tijd kun je al veel mooie dingen doen om de veerkracht te vergroten en de docenten duidelijk maken dat hun welbevinden het allerbelangrijkste is. De directie, de leerlingen, ouders en de ouderraad, we betrekken zoveel mogelijk partijen. Wil je meer weten? Bel gerust 06-20663600 of mail info@mindfulonderwijs.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook brengen we je graag in contact met een referentieschool.

In deze nieuwsbrief

– Ondersteunen van de leraren die er wèl zijn en die zo hard gewerkt hebben.

– Ervaringen van Yolande van het RijnIJssel College

– Blog van een ‘mindful’ Wiskundedocente in wording

– Workshop Mindful Parenting

– Nieuwe trainingdata najaar 2021

 

ERVARINGEN VAN YOLANDE | Yolande deed dit voorjaar bij ons de online basistraining die je leert hoe je mindfulness in je eigen leven toepast. Yolande gaf in de reflectie aan er veel aan te hebben gehad. “De training heeft me laten zien dat ik zelf veel grip heb op stress door bewuster te zijn van wat ik doe, hoe ik me daarbij voel en welke gedachtes ik daarbij heb. Ik zou deze training iedere docent gunnen.” Lees meer!

“Aan het einde van de dag heb ik minder stress en meer energie!” Yolande de Jonge – RijnIJssel College 

Lees meer over Yolande

BLOG VAN MINDFUL JUF | Wat gebeurt er als Henriëtte, die na een studie bedrijfseconomie jaren in het bedrijfsleven werkte, de overstap maakt tot mindfulnesstrainer en dit vervolgens gaat combineren met het vak van Wiskundedocent? Daarover gaat het blog wat Henriette vanaf deze week met ons deelt.  Lees meer.

“Wat mij vooral opvalt is, hoe diep het ‘streven’ bij mij zit. De angst om de stof niet af te krijgen en de leerlingen daarmee te kort te doen.” Trainer Henriëtte

Blog van mindful juf in wording

WORKSHOP MINDFUL OUDERSCHAP | Als kinderen er net zijn, dan verwonderen we ons over zoveel moois; alles zit erop en eraan.. de wéreld is een wonder.. Maar de verwondering verdwijnt. We gaan naarmate kinderen ouder worden steeds meer verwachtingen koesteren en daar gaat het ‘fout’.

Mindful omgaan met de mensen waar we het meest van houden; soms best een uitdaging!

Op 29 juni a.s. kun je tussen 16 en 18 uur meedoen aan de online workshop over dit onderwerp. Oud-deelnemers van onze trainingen krijgen 5 euro korting. Maximaal 20 deelnemers. Lees meer!

Nieuwe trainingsdata

Inschrijven kan vanaf nu voor module 1 en 2. Vooralsnog doen we de open-inschrijving trainingen online. Hoewel we erg houden van de live trainingen, is online een prima alternatief. Ook voor deelnemers is het prettig, behalve je device heb je weinig nodig. Geen parkeerproblemen, etc.

Startdata basis- en verdiepende training. Data lerarentraining volgen binnenkort.

– dinsdag 14 september 2021

– donderdag 16 september 2021

Info Basistraining | Info Verdiepende training |  Info Lerarentraining

 

Trainingen najaar 2021

 Opnieuw en opnieuw ervaren.. 

Daar gaat het om! Mediteer mee tijdens ons verdiepende programma op de woensdagavond. Je bent heel welkom. Lees meer!

Modify your subscription    |    View online