Luisteren naar mijn verhaal..

Je denkt misschien dat je wat moet zeggen
Je denkt misschien dat je me moet opvrolijken
Je wilt me misschien weer zien lachen en genieten
Je denkt misschien dat je moet troosten en adviseren

Wat ik vraag is dit:
wil je nog eens
en nog eens
luisteren naar mijn verhaal
naar wat ik voel en denk
je hoeft alleen maar stil te zijn
mij aan te kijken
mij tijd te geven

je hoeft mijn verdriet zelfs niet te begrijpen
maar als het kan
slechts te aanvaarden
zoals het voor mij voelt
je luisterend aanwezig zijn
zal mijn dag anders maken.

Marinus van den berg

Wat een prachtig gedicht over wat het met je doet als je pijn ervaart en een de ander is echt aanwezig. Luistert naar jouw woorden of jouw stil zijn. Het gedicht vertelt niets over de luisteraar. Niet zelden is luisteren, in stilte, kijken naar degene tegenover je, voelen wat dat van binnen met je doet, een bijzondere en verbindende ervaring. Zowel in module 1 als 2 gaan we aan de slag met mindful communiceren.

Met dank aan het delen van dit mooie gedicht door mindfulonderwijs trainer José Jansen

2020-04-06T13:37:38+00:00 6 april, 2020|