(leestijd plm. 20 seconden)

Marianne Dircx, werkzaam als docente aan de Europese school in Den Haag, heeft begin dit jaar onze allereerste online basistraining gevolgd. Hieronder vertelt ze mij hoe ze het heeft ervaren en wat het haar heeft gebracht.

“Ik vond de online module met trainer Joyce erg waardevol. Ik hoopte de basis van mindfulness mee te krijgen, maar het werd veel meer dan dat.


Online training tijdens de eerste lockdown | Ik volgde de module tijdens de lockdown en het was fijn om me verbonden te voelen met mensen die eenzelfde interesse hadden. Het heeft me totaal niet gestoord dat de lessen online gegeven werden (mogelijk omdat het zo’n klein groepje was? We waren met 3 cursisten). Ik vond het heerlijk om weer wat te leren. Trainer Joyce bracht de theorie op een fijne manier. Ik vond dat je voelde dat zij “het” echt in zich had. We hebben veel geoefend. Het uitwisselen van ervaringen na de oefening, vond ik vaak het moeilijkst en tegelijkertijd het interessants. Met één enkel zinnetje kan een trainer of mede-student je inzicht geven in jezelf, fantastisch!


Ook in de eigen klas aan de slag met mindfulness | De module heeft ervoor gezorgd dat ik de oefeningen wil gaan inzetten in mijn eigen klassen en nu gestart ben met module 3. Ik merk dat ik een hele switch aan het maken ben, zowel op persoonlijk als op werkgebied.Ik ben veel aan het lezen, ik ben me aan het verdiepen in ademhalingstechnieken, ik voel dat ik elke dag wil oefenen. Begin november volg ik een workshop met Max Storm! Ook mijn kindjes willen nu voor het slapengaan “het verhaaltje” horen (meditatie voor kids van Michael Pilarczyk)…


Overal mogelijkheden | Ik zie op school overal mogelijkheden om mindfulness in te zetten. Ik verlang naar de momenten dat ik zelf, samen met de leerlingen, een pauze kan inlassen. We moeten elk jaar “taakuren” invullen (bijles geven, schooltrips plannen, etc…) en dit jaar wil ik me richten op het geven van oefeningen aan leerlingen die stress ervaren of een rustmoment zoeken tijdens een drukke schoolwerk. Ik merk dat er zo weinig prikkelarme ruimtes zijn op school, daar wil ik ook wat mee.

Je ziet, het brengt een hele kettingreactie met zich mee. 😀”

Dankjewel Marianne voor je openheid. Hopelijk kun je andere docenten inspireren om ook een training te doen en met mindfulness aan de slag te gaan. Zeker nu -in deze voor ons allemaal zo verwarrende tijden- is dit meer dan welkom!

Nieuwe training | Er is een online basis training gepland op dinsdag- en op donderdagavond. Startdatums 10 en 12 november a.s. meer info https://mindfulonderwijs.nl/basistraining/ en inschrijven via https://mindfulonderwijs.nl/inschrijven/

en info-zoommeeting | Twijfel je nog of het echt bij of voor jou past? Je kunt a.s. dinsdagmiddag meedoen met onze live zoom-meeting. In plm. een uur tijd vorm je een beeld van onze online training. We doen enkele oefeningen en kunt je vragen stellen.