Meditatie als schoolvak? Ja, leuk!

Insert alt text here
Mindfulness in de klas

In Australië gaat de overheid geld geven aan scholen om Mindfulness lessen te geven. Ze merken dat veel kinderen er baat bij hebben als ze vlak na het speelkwartier kunnen liggen en een meditatie doen. Het zijn eigenlijk stilte-oefeningen en van stilte hebben we gewoon heel weinig vandaag de dag. Terwijl de behoefte daaraan er wel is.

Hoe kan het jou als docent helpen? Je leert luisteren om beter bij de ervaring van de leerlingen aan te kunnen sluiten. Je leert geduld te oefenen, omgaan met je eigen ongemak en irritatie te verdragen, het helpt je om je oordeel wat uit te stellen. Mindfulness helpt je om je nieuwsgierigheid te prikkelen en om kalmte en vriendelijkheid als ‘fabrieksinstellingen’ terug te krijgen.
In onze basismodule leer je hoe je brein werkt. Je leert om rust in te bouwen. Je krijgt inzicht in het verband tussen (stressvolle) gedachten, je emoties en fysieke ervaringen. Door jouw veranderde houding wordt je werkdag anders, collega’s en leerlingen reageren anders. De situatie zelf is niet veranderd, maar hoe jij naar die situatie kijkt, dát verandert wel. Meer ontspanning en plezier in je werk is het uiteindelijke doel.
Meer over Module 1 / De Basistraining

 

Gratis kennismakingsworkshop!

Wil jij aan de slag met Mindfulness in de klas? In oktober starten er weer trainingen in heel het land. Ook kun je vragen aan je teamleider of de directie of ze interesse hebben om Mindfulness schoolbreed in te voeren, of wellicht eerst in jouw team. Veel is mogelijk. En belangrijk: niet iedereen hoeft er achter te staan. Enkele leraren die met Mindfulness werken, kunnen al mooie resultaten boeken. We komen graag langs op je school om uit te leggen hoe het werkt.

Heb je interesse, maar wil je eerst meer weten? Dan is onze gratis workshop wellicht een optie. In Tilburg, Nijmegen, Venlo Utrecht en Den Haag staan workshops gepland.
Kijk op de site voor meer informatie!
Onze organisatie is succesvol geherregistreerd als CRKBO organisatie. De belastingdienst erkent de CRKBO registratie, waardoor we geen BTW in rekening hoeven te brengen bij onze klanten. Trots zijn we nu blijkt dat we alle processen op orde hebben, waarmee we ook formeel voldoen aan alle voorwaarden om onze opleidingen goed te kunnen verzorgen.
Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
2019-08-27T09:03:25+00:00 27 augustus, 2019|