Leestijd: plm. 45 seconden

Vandaag is het lente!

Terwijl ik dit stukje schrijf is het 23 graden in het zuiden van land. Het voelt in de zon nog warmer. Ik heb zojuist een iets langer rondje met de hond gewandeld. De zon hoog aan de hemel, de blauwe lucht, de bloesemknoppen die op springen staan, maken dat ik ruimte ervaar, waar die wellicht helemaal niet is.

Er ís niet meer ruimte, de wereld is niet werkelijk veranderd. Maar gisteren, toen de zon achter de wolken school, ervoer ik dezelfde wereld anders.

Mindfulness maakt dat we leren opmerken hoe onze stemming van het moment in belangrijke mate maakt hoe we ons voelen. De stemming die wordt gevoed door een enkele gedachte of gebeurtenis, het weer bijvoorbeeld.

Met mindfulness leer je oké te zijn met wat voor weer het dan ook is. Het leert je (opnieuw) genieten van de kwetterende vogels en de zonnestralen op je gezicht. Het leert je ook te blijven als iets niet prettig is, ermee te dealen. En het hele goede nieuws is dat een leerkracht dit spelenderwijs doorgeeft aan de leerlingen.

Heb je vragen of wil je een adviesgesprek over meer mindfulness voor jouzelf of voor de hele school? Vul ons contactformulier in en we maken een belafspraak.

Adviesgesprek mindfulness op school
Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij een:

En dan.. is het stil!

In mei, juni en oktober zijn er stiltedagen gepland in respectievelijk Amersfoort, Venlo en Nijmegen. In gezelschap stil zijn voelt voor velen  ongemakkelijk. Wat een stiltedag uiteindelijk oplevert verschilt voor iedereen, maar het ongemak is na afloop vrijwel altijd ingeruild voor iets compleet anders.

Stiltedagen 2022
Mindfulness op school, er is weer tijd voor!

Wij zijn blij dat de grootste ellende voorbij lijkt als het gaat om Corona. Wat hebben we, en het onderwijs in het bijzonder, het moeilijk gehad. Wij zijn ook erg blij dat er weer meer aanvragen binnenkomen, dat scholen en stichtingen weer workshops en trainingen willen doen. Want we denken dat deze wereld schreeuwt om meer bewustwording en meer keuzes vanuit het hart. En dat is wat je als school met mindfulness stimuleert en voorleeft.

Mindful school, zo maak je een begin