Bart van Melik geeft sinds 2009 meditatieles in de omgeving van New York City waar hij met zijn vrouw en kind woont. Door de Covid pandemie is Bart nu tijdelijk terug in Nederland. Hij werkte in de VS veel met oorlogsveteranen, jongeren in daklozenopvang en tieners op openbare scholen.

Professionele ontwikkeling voor schoolleiders / stichtingdirectie in een ontspannende en inspirerende omgeving 

InhoudHoe creëer je werkelijke aandacht? Hoe doe je dit dagelijks als schoolleider en wat verwacht je van de docenten? Aandacht wordt verwacht van leerlingen, maar hoeveel aandacht hebben docenten werkelijk voor leerlingen? Aandachtig zijn helpt om kernwaarden, dat wat je als team belangrijk vindt, in de praktijk te brengen, zonder dat je je laat afleiden door de waan van de dag. Aandachtig zijn kan je geluksgevoel positief beïnvloeden. Is het voor jouw docenten en leerlingen waardevol om er een centraal thema van te maken? 

Wat ga je doen deze middag?Reflectie op en training over aandacht in het onderwijs. Je gaat zelf oefenen met aandachtig zijn; zowel voor jezelf, als voor anderen. Je gaat gezamenlijk reflecteren over welke rol aandacht speelt op school. Is aandacht of mindfulness bewust geïmplementeerd binnen de gemeenschap en het beleid van de school? Hoe manifesteren aandachtspraktijken zich op school? Wat werkt? Wat zou versterkt kunnen worden?

Aan het einde van de middag heb je– persoonlijke ervaring met hoe aandacht beoefend kan worden | – een specifiek beeld hoe mindfulness zich al manifesteert op jouw stichting of school | – kennis van het aanbod van Mindfulonderwijs.

Bart van MelikBart heeft veel ervaring met het cultiveren van aandacht op scholen, in detentiecentra en met personen met PTSS in New York waar hij een groot deel van het jaar met zijn gezin woont. Daarnaast verzorgt Bart regelmatig bijscholingsdagen voor de afdeling Mindfulness van de Radboud Universiteit. Meer weten? https://www.bartvanmelik.com 

Waar |Onderwijsinnovatiecentrum De Meshallen in Wijchen (bij Nijmegen).

Investering€ 325,=

Praktisch | Woensdag 2 december | We starten om 13.00 uur met een gezamenlijke lunch, waarna het programma begint om 13.30 en eindigt rond 16.30 uur. | We hanteren deze middag een maximum van 10 deelnemers. | P.S. Mocht je aanmelden en uiteindelijk ziek worden of niet kunnen komen omdat je in quarantaine moet, dan kun je vanzelfsprekend tot de dag zelf kosteloos afmelden

Aanmelden | Kan via het formulier hieronder.