Remove the row

Column: 1

 

Janine Janke

Trainer

Mijn naam is Janine Janke. Ik beoefen meditatie sinds 1994 en werk als mindfulness trainer (1e categorie mindfulness training aangesloten bij de VMBN) sinds 2012 vanuit passie voor het leven.Ik verzorg mindfulness trainingen groepsgewijs en individueel in de Regio Brabant voor volwassene, kinderen en leerkrachten. Verder ben ik opgeleid als psychodynamisch therapeut en ademcoach.

Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik deel van deze positieve ontwikkeling in het onderwijs mag uitmaken. Het is een groot cadeau om deelnemers te zien groeien tijdens de mindfulness training.
Feedback van deelnemers: niet zweverig, veilig, luchtig, helder, inspirerend en met een snufje ‘Duitse’ humor.

Column: 2

 

Lot Halsema

Trainer

Sinds 1998 sta ik voor de klas in het basisonderwijs.
Na het doen van een 8-weekse Mindfulnesstraining die mij zoveel bracht, besloot ik de opleiding MindfulKids en de opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness te gaan doen.Ik geef nu mindfulnesstrainingen aan kinderen en volwassenen. Met heel veel plezier, zeker als ik merk dat de cursisten er zo’n baat bij hebben. Ook kinderen hebben veel aan de training, het is geweldig om te zien hoe makkelijk kinderen het oppakken en kunnen genieten van even niets doen of hoeven!Mijn grote drijfveer om mindfulness te geven, is kinderen en volwassenen handvatten te geven om bij zichzelf te komen, in verbinding met hun lichaam, geest en hart en van hieruit met de
wereld om hen heen. Elk bewust levend mens heeft een positieve invloed op zijn omgeving en zo wordt de wereld steeds een beetje mooier.

Column: 3

 

leontine Lenferink

Leontine Lenferink

Trainer

Ik ben Leontine Lenferink, mindfulnesstrainer in mijn eigen praktijk ‘Nu-n-Nu mindfulness’ en mindfulnesstrainer bij ‘Schouten en Nelissen’ en ‘Mindfulonderwijs’.
Oorspronkelijk ben ik opgeleid als onderwijskundige en werkzaam geweest in het bedrijfsleven en ook met veel passie en plezier in hetonderwijs. Toen ik in 2007 voor het eerst een mindfulnesstraining volgde was ik verbaasd, dat ik deze vaardigheden niet veel eerder had geleerd.Als we opgroeien leren we eigenlijk vooral om te gaan met de buitenwereld, maar wie leert ons om te gaanmet onze binnenwereld? Onze gedachten, en ook oordelen over onszelf, onze gevoelens en allerlei sensaties en signalen in ons lichaam? In een mindfulnesstraining leer en oefen je (je traint je aandachtsspier!) om dit helder op te merken en op basis hiervan passende keuzes te maken, die bijdragen aan je gezondheid en geluksgevoel.Een zin die mij in dit kader erg aanspreekt is: ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’ Als mindfulnesstrainer draag ik hier graag mijn steentje aan bij!

Remove the row

Column: 1

 

Jose Jansen

Jose Jansen

Trainer

Mindfulness is één van de mooiste geschenken die ik in mijn leven heb gekregen.Het heeft mij o.a. geholpen om gelijkmoediger om te gaan met stress en tegenslag en het leven van hieruit met al zijn hoogtes en dieptes te leven.
Ik wil dit graag doorgeven aan anderen.Met verwondering zie ik hoe kleine stapjes die in de training worden gezet grote gevolgen kunnen hebben in het dagelijks leven. Met humor, respect en vanuit een benadering die je kunt omschrijven als “down to earth”, ondersteun ik de deelnemers op bescheiden wijze in dit proces.

Column: 2

 

Jan Vrenssen

Jan Vrenssen

Trainer

Mijn naam is Jan Vrenssen.
Ik ben een aantal jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent en als leidinggevende, altijd erg geïnteresseerd in mensen en hun ontwikkeling. In het verleden geraakt door de boeddhistische filosofie en door de leraren, waar ik les van heb mogen krijgen; meditatiebegeleiding gegeven; tegen de MBSR aangelopen en een paar jaren geleden de post-hbo opleiding voor mindfulnesstrainer aan de Hogeschool in Utrecht gedaan. Voor mij is de MBSR een fantastische vertaling van boeddhistische kernwaarden naar de dagelijkse westerse leefwereld.Nodig, erg bruikbaar en waardevol voor mensen, die zich in deze tijd open durven te stellen voor de helende werking van aandacht. Naast de wetenschappelijk bewezen werking bij pijn, depressie
en stress geeft de MBSR handvatten om lichter, bewuster en gelukkiger in het leven te staan.Mijn wens is dat door deze training een klein beetje meer geluk in de wereld ontstaat. Ik geef op dit moment regelmatig trainingen voor Resilijans (mijn eigen bedrijf), Mindfulonderwijs, Schouten en Nelissen en de MindfulnessFabriek en ben als eerste categorie trainer aangesloten bij de VMBN, een beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.

Column: 3

 

Gerian Hoefs

Gerian Hoefs

Trainer

Ik ben Gerian Hoefs. Ik heb o.a. gewerkt als schoolmaatschappelijk werkende. Ik werkte graag op scholen omdat ik de dynamiek tussen leerlingen, leerkrachten en ouders boeiend vond. Ook merkte ik op dat de leerkrachten regelmatig “opgeslokt werden” door dezelfde dynamiek met alle hectiek en werkdruk wat hiermee gepaard ging. Over je eigen grens gaan, leek een normale kwaliteit te zijn…Ondertussen ontwikkelde ik me als trainster Mindfulness en ging ik deze (8-weekse) aandachts- trainingen steeds meer geven, wat resulteerde in het beëindigen van mijn baan als schoolmaatschappelijk werkende.

Trainingen geven doe ik inmiddels alweer 7 jaar.
De training is een realistische verbinding tussen de westerse nuchterheid en de oosterse levenswijsheid. De training leert de deelnemer anders om te gaan met de hectiek van alledag,de werkdruk, het alsmaar “moeten”. Je ontwikkelt bewuste aandacht voor jezelf, met mildheid naar jezelf kijken waardoor je weer ruimte gaat maken voor eigen keuzes. De (verkorte) training van Mindfulonderwijs is ontwikkeld voor de leerkracht: bondig,to-the-point, maakt je verantwoordelijk voor je eigen welzijn, je grenzen ontdekken en bewaken.

Ik geef eigen trainingen en voor organisaties op verschillende locaties in Eindhoven en omliggende plaatsen, dus ook voor Mindfulonderwijs. Ik doe dit met liefde en plezier in de overtuiging dat de training werkt: je haalt meer uit je leven!
Ik ben lid van de beroepsverenigingen VVM en VMBN, cat. 1, wat staat voor gegarandeerde kwaliteit.

Remove the row

Column: 1

 

erwin de vos

Erwin de Vos

Trainer

Mijn naam is Erwin de Vos. Ik ben naast mindfulness trainer ook leraar in het basisonderwijs en werkzaam als leercoach op de PABO. Ik beoefen meditatie sinds 2007 en ik geef mindfulnesstrainingen
sinds 2013. Ik ontwikkelde met Mindfulonderwijs ook de methode voor Mindfulness op school. Mijn stijl als mindfulness trainer wordt omschreven als luchtig, gedegen en praktisch.

Column: 2

 

Anne Affourtit

Trainer

Mijn naam is Anne Affourtit,
Het raakt mij steeds weer hoe betrokken leraren bij hun vak zijn en heb de afgelopen twee jaar met veel plezier trainingen voor MFO gegeven. Voor mij is onderwijs een van de belangrijkste pijlers in de samenleving. Ik ben dan ook blij een bijdrage te kunnen leveren door in de training samen een context te creëren waarin er geleerd kan en mag worden vanuit inzichtgevende aandacht en opmerkzaamheid. Ik ben Psychomotorisch Therapeut, Mindfulness trainer MBSR/MBCT categorie 1 en Yoga docent.”

Column: 3

 

Anne Wolfs

Anne Wolfs

Trainer

Ik ben Anne Wolfs, mindfulnesstrainer, ACT coach en yoga docent. Wat mij drijft om training te geven bij mindfulonderwijs is de wens om onderwijzers liefde voor het vak te voeden. Zodat deze vanuit passie voor de klas staat en vanuit vertrouwen de kinderen begeleidt op een eigen authentieke wijze. “Ik begeef me in een uitdagende stroomversnelling, juist hier, waar ik mezelf tegenkom in mijn onzekerheden en angsten ligt de verbinding met mijn ware ik.”

Remove the row

Column: 1

 

Anton Boels

Anton Boels

Trainer

Als ervaren GGZ zorgprofessional staan deskundigheid, transparantie en respect voorop. Met veel plezier geef ik zowel Mindfulness als Compassie trainingen, in groepsverband maar ook individueel. Ik neem je graag mee op verkenning naar meer rust en vaker leven in het hier en nu.

Column: 2

 

Wendela Wolters

Wendela Wolters

Trainer

Ik ben Wendela Wolters, Arbeid- en Organisatie Psycholoog en 1e categorie Mindfulnesstrainer geregistreerd bij het VMBN. Mindfulness en de Positieve Psychologie kwamen 10 jaar geleden op mijn pad. Sindsdien ben ik beide technieken steeds meer in mijn leven gaan toepassen. Mindfulness gaat uit van dezelfde waarderende en onderzoekende principes; vanuit aandacht en concentratie werken aan evenwicht en rust. Meer over mij kan je vinden op mijn website: www.wendelawolters.nl

Column: 3

 

Anja Buteröwe

Anja Buteröwe

Trainer

Mindfulness trainer cat. 1 met eigen praktijk in Nijmegen. In deze praktijk verzorg ik MBSR/MBCT mindfulness trainingen voor volwassen, jongeren en kinderen.

Zelf heb ik jarenlang als docent gewerkt op de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De druk gevoeld van het nooit “af “ hebben van werk, telkens opnieuw meegaan in weer een nieuwe stroming , weer een nieuwe methode…..meer, anders, beter. Veel, vol ,druk.

Voor mij heeft mindfulness echt inzichten gegeven, hoe me te verhouden met alles wat er op me af komt , wat ‘moet’ en daarbij ook nog van mezelf ‘moet’. Leren omgaan met de stress die er is en die niet verandert. Wat er voor mij wezenlijk anders is geworden is hoe ik tegen stress aankijk, en me dus verhoud met de stress. Keuzes maak en nog veel meer. Een enorme eye opener.

Deze inzichten ook werkelijk te voelen en daar naar te kunnen handelen kan enorm veel ruimte geven.

Ik neem jullie graag mee op avontuur en wat je van mij kunt verwachten is dat ik zorg voor verbinding, voor veiligheid en humor om een groep te laten bloeien en om je eigen krachten en enthousiasme voor dit mooie vak weer te (HER)VINDEN.

 

Remove the row

Column: 1

 

Joyce Cordus

Trainer

Joyce Cordus is een eigenzinnig pedagoog, opleidingskundige en mindfulnesstrainer. Heeft altijd in het onderwijs gewerkt (basisschool en hbo). Houdt van leren en samen muziek maken. Leest en lacht graag en veel. Oefent in mindful leven.

Column: 2

 

Audry James

Trainer

Audrey James geeft sinds 2010 MBSR/MBCT-trainingen vanuit haar eigen praktijk. Tevens geschoold in het geven van mindfulnesstrainingen aan kinderen (Eline Snel). Van oorsprong psycholoog, maar ook moeder, clown en verwoed verbouwer. Kortom een gewoon mens, die graag andere ‘gewone’ mensen de mogelijkheid biedt bij zichzelf stil te staan, rond te kijken en wellicht wat vast te pakken dan wel los te laten.

“In meditatie vind ik momenten van rust, vertrouwen en overgave. Niet door alles te ontvluchten, maar door er oprecht naar te kijken. Deze manier van in het leven staan is wat mij betreft een grote bron van vrijheid.”

Audrey is categorie 1 trainer VMBN

Column: 3

 

 

Contact

Contact opnemen met Mindful Onderwijs is mogelijk via onderstaande methoden:

E-mail
info[at]mindfulonderwijs.nl

Telefoon
06-20663600 | 06-30274197

Informatie

Algemene voorwaarden

Klachtenreglement

Disclaimer

Veelgestelde vragen

 

KvK: 73088102

Bank: NL36 KNAB 0257987150 t.n.v Mindfulorganisatie B.V.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Uw e-mailadres wordt enkel gebruikt om periodiek een nieuwsbrief toe te sturen.

Student LoginWachtwoord vergeten?