Wil je graag weten wat de connectie is tussen compassie en mindfulness? Of wil je gewoon wat meer weten over compassie in z’n algemeen? Dan is deze podcast luisteren je moeite waard!

Je luistert naar een interview van de Australische onderzoeksjournaliste Shannon Harvey met self-compassion pionier en researcher, Associate Professor Kirstin Neff van de Universiteit van Texas. Harvey houdt zich bezig met een holistische kijk op gezondheid. Wat betekent een gezonde leefstijl voor hoe we ons voelen, zowel mentaal als fysiek? En wat is die gezonde leefstijl dan precies?

Innerlijke criticus | Veel mensen die ik ken, mijzelf inclusief, hebben regelmatig last van negatieve gedachten. Je zou je ergste vijand niet wensen wat wij mensen allemaal van onszelf vinden en wat we onszelf soms toewensen. Dat begint vaak al vrij vroeg, bij meisjes eerder dan bij jongens.

Voor een positieve mentale en fysieke ontwikkeling kunnen we geholpen zijn door compassievoller te leven. In deze podcast wordt o.a. uitgelegd waarom dit zo is en wat een compassievolle houding naar onszelf en naar anderen hierin kan betekenen.

Online meditaties | Wil jij naar aanleiding van deze Podcast compassievoller in het leven staan, dan kun je overwegen om haar naam te googelen; er zijn veel meditaties van Kristin Neff gratis online te beluisteren.

Verdiepende module | Wil je graag meer weten en specifiek een training volgen die is bedoeld voor meer zelfcompassie en empathie voor jezelf en anderen?  Zowel onze module 1, maar in het bijzonder module 2 voorziet hierin. [Op 12 januari a.s. gaat deze weer van start!]

Heb je vragen? Stel ze ons via: info@mindfulonderwijs.nl of bel 06-20663600 (vanaf 4 januari weer.)

Klik hier voor de Podcast