[Nieuwsbrief leestijd: plm. 58 seconden]

Wat valt er te zeggen over 2020? | Over een op z’n zachtst gezegd ‘bijzonder’ jaar?  Iedereen kent wel één of meer mensen die het coronavirus niet hebben overleefd. Maar er is ook veel positiefs: een aantal onderwerpen waar we als samenleving wat mee moeten, is door de pandemie in snel tempo naar bovengedreven. De sociale segregatie, klassenongelijkheid, ook in het onderwijs, de milieuproblematiek; door de coronapandemie werd het ineens duidelijk dat we er iets mee moeten en dat we dat ook willen. Dat gebeurde toen we met elkaar letterlijk even tot stilstand kwamen. Bewust de tijd nemen om keuzes te maken die passen bij wat we belangrijk vinden, het niet wegkijken, maar onszelf en elkaar kritische vragen stellen. Vaker denken: het probleem is niet het systeem, ik kan zelf iets doen. Want wij zijn sámen het systeem. “In je eentje gelijk hebben is een makkie. Samen gelijk hebben kost iets meer tijd. Neem die tijd.”, zei Denker des Vaderlands René Gude (1957-2015). Wij denken dat het de komende decennia belangrijk wordt dat we samen vanuit verschillende disciplines een plan maken voor de toekomst, waarbij de verschillen niet de splijtzwam, maar juist onze kracht blijkt te zijn. Dat maakt dat wij mentale gezondheid in het onderwijs nodig hebben, want het is langzaam maar zeker net zo belangrijk als de gymles. Omdat we vinden, net zoals filosofen door de eeuwen heen, dat we door een vergroot bewustzijn wereldproblematiek kunnen tackelen. Wij. Gewone mensen. Jij en ik!

“Bewust van het feit dat ik geïrriteerd raak als de leerlingen niet direct doen wat ik zou willen. Na een korte ademruimte voel ik me beter. De leerling reageert positief als ik mijn kalmte bewaar! Dit merk ik keer op keer..”

[Deelnemer module 2 najaar 2019]

In deze nieuwsbrief vind je verder:

> Interview met trainster Joyce over de online trainingen

> Workshop op 5 januari

> Startdata 2021

Module 1 mindfulness leren (online)

Module 2 mindful doceren (online)

Module 3 mindfulness doceren (live)

We dachten niet dat het wat ging worden: online mindfulness trainingen | Maar hadden weinig keus. In deze nieuwsbrief geven we het woord aan Joyce, één van onze trainsters van het eerste uur die al aardig wat mindfulnesstrainingen online heeft gegeven: “Echt contact is heus mogelijk via de computer en gezien dat die computer zo’n centrale rol inneemt in onze levens, biedt het ook een kans een nieuwe, misschien positievere verhouding tot het medium te ontwikkelen.”
Naar het volledige interview met Joyce

Dinsdag 5 januari om 16 uur  interactieve workshop | Wil je graag nog wat meer zien en horen over wat  een training precies inhoudt? Doe dan mee op dinsdag 5 januari om 16.00 uur met onze live zoom-workshop. Je hebt alle gelegenheid om je vragen te stellen. Meer info en inschrijven kan via de link.
Online Workshop

Startdata trainingen 2021 | En natuurlijk zijn er weer nieuwe startdata gepland begin 2021. Je kunt direct na de kerstvakantie starten of wat later in maart! Voorlopig gaat alles dus digitaal. Wees welkom. Nu al vragen? Stel ze gerust via: info@mindfulonderwijs.nl
We wensen iedereen een fijne kersttijd. Anders dan anders zal het zeker zijn! We hopen dat het jullie lukt om nieuwsgierig te kijken naar en dankbaarheid te voelen voor wat er allemaal wèl kan tijdens deze kerst en oud en nieuw! En natuurlijk wensen we iedereen veel gezondheid, liefde en plezier in het nieuwe jaar!!