Het team van Mindful Onderwijs

Mindful Onderwijs

Met veel passie en kennis werkt ons ervaren team iedere dag aan Mindfulness in het onderwijs. Waarom zou je voor Mindful Onderwijs kiezen?

  • Mindfulness en onderwijs, het is aangetoond dat het werkt
  • Onze trainingen zijn speciaal vóór en dóór het onderwijs geschreven
  • Onze trainingen zijn effectief
  • Vrijwel al onze trainers zijn categorie 1 gecertificeerd bij de Mindfulness beroepsgroep en hebben een onderwijsachtergrond
  • Vanwege ons landelijke netwerk (trainen ook Vlaanderen).

Mindful Onderwijs ziet een maatschappij voor zich waarin het inbouwen van rustmomenten, privé, op school en op het werk, een vanzelfsprekendheid is. Dit resulteert in meer bewustwording; een open vizier, vriendelijkheid en mildheid en minder automatisch gedrag vanuit oude conditioneringen.

Scholen werken aan het predikaat ‘Mindful School’. Dit staat wat ons betreft voor een mindful cultuur als doel op zichzelf, omdat dàt de reden is dat ouders voor een school kiezen. De werkdruk vermindert, autonomie en werkplezier worden groter; er komt meer ruimte voor echt contact met collega’s onder elkaar, met ouders en met de leerling.

Naar school gaan is weer leuk; leerling en leraar profiteert van Mindfulonderwijs.

Janine Janke

Trainer

Janine Janke

Mijn naam is Janine Janke. Ik beoefen meditatie sinds 1994 en werk als mindfulness trainer (1e categorie mindfulness training aangesloten bij de VMBN) sinds 2012 vanuit passie voor het leven.

Lot Halsema

Trainer

Lot Halsema

Sinds 1998 sta ik voor de klas in het basisonderwijs. Ik geef nu mindfulnesstrainingen aan kinderen en volwassenen. Met heel veel plezier.

Leontine Lenferink

Trainer

Leontine Lenferink

Ik ben Leontine Lenferink, mindfulnesstrainer. ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’ Als mindfulnesstrainer draag ik hier graag mijn steentje aan bij!

Jose Jansen

Trainer

Jose Jansen

Mindfulness is één van de mooiste geschenken die ik in mijn leven heb gekregen. Ik wil dit graag doorgeven aan anderen.

Jan Vrenssen

Trainer

Jan Vrenssen

Ik ben een aantal jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent en als leidinggevende, altijd erg geïnteresseerd in mensen en hun ontwikkeling.

Gerian Hoefs

Trainer

Gerian Hoefs

Ik ben Gerian Hoefs. Ik heb o.a. gewerkt als schoolmaatschappelijk werkende. Trainingen geven doe ik inmiddels alweer 7 jaar.

Erwin de Vos

Trainer

Erwin de Vos

Mijn naam is Erwin de Vos. Ik ben naast mindfulness trainer ook leraar in het basisonderwijs en werkzaam als leercoach op de PABO.

Jacqueline Barteling

Trainer

Jacqueline Barteling

Ik zie keer op keer de liefde voor het vak en de druk die leraren daarin ervaren. Ik sta zelf voor de klas en heb als IB-er gewerkt. Mindful omgaan met de dingen betekent voor mij: met aandacht kijken en handelen en niet vanuit de automatische piloot me erop storten.

Anne Wolfs

Trainer

Anne Wolfs

Ik ben Anne Wolfs, mindfulnesstrainer, ACT coach en yoga docent. Wat mij drijft om training te geven bij mindfulonderwijs is de wens om onderwijzers liefde voor het vak te voeden.

Anton Boels

Trainer

Anton Boels

Als ervaren GGZ zorgprofessional staan deskundigheid, transparantie en respect voorop. Met veel plezier geef ik zowel Mindfulness als Compassie trainingen.

Anja Buteröwe

Schooladviseur-trainer

Anja Buteröwe

Zelf heb ik jarenlang als docent gewerkt op de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waar ik veel druk ervaarde. Mindfulness heeft mij hierin geholpen en nog steeds. Dat geef ik graag aan anderen over.

Joyce Cordus

Trainer

Joyce Cordus

Hi, Ik ben Joyce, een eigenzinnig pedagoog, opleidingskundige en mindfulnesstrainer. Ik heb altijd in het onderwijs gewerkt (basisschool en hbo) en doe dit nu via mindfulness trainingen.

Audrey James

Trainer

Audrey James

Ik geef sinds 2010 MBSR/MBCT-trainingen. Tevens ben ik geschoold in het geven van mindfulnesstrainingen aan kinderen. Dit doe ik met veel plezier.

Alke Wijn

Trainer

Alke Wijn

Ik ben Alke. Sinds 2012 heb ik al vele mindfulnesstrainingen gegeven, na een achtergrond in fysiotherapie en onderwijs. Mindfulness is voor mij de gelegenheid  zelf een (positieve)verandering aan te brengen.

Henriëtte Dierckxsens

Schooladviseur-trainer

Henriëtte Dierckxsens

Ik geef mindfulness aan particulieren en organisaties. Mijn wens is dat het leren zijn net zo belangrijk wordt als bijvoorbeeld het leren rekenen.

Lotte Snuverink

Trainer

Lotte Snuverink

Ik ben mindfulnesstrainer en fysiotherapeut.
Ik wens iedereen in het onderwijs toe te leren een adempauze te nemen, de automatische piloot te herkennen en keuzes te maken vanuit eigen wijsheid.

Jeanne Goossens

Eigenaar

Jeanne Goossens

Na een aantal jaren in het HR vak  deed ik in 2015 een mindfulness training. Dit was het. Met Mindfulness kunnen mensen zichzelf ‘coachen’; hoe gaaf is dat?

Workshop

Mindful in het onderwijs