Verdiepende training

Remove the row

Column: 1

DE VERDIEPENDE TRAINING VAN MINDFUL ONDERWIJS

Wanneer de weken zich opbouwen met frustratie en stress en je collega’s of leerlingen vooral irritatie of boosheid bij je triggeren, is het bijzonder ondersteunend om te weten hoe je deze situaties mindful kunt beantwoorden. Zo kun je ervaren dat je de emotionele bagage van anderen niet persoonlijk hoeft te nemen. Intuïtief aanvoelen wanneer je je zorgen dient te maken en wanneer niet is een uitdrukking van emotionele intelligentie. Dit is allemaal mogelijk wanneer we echt mindful zijn.

 

Wat wordt er aangepakt
In de verdiepingsmodule 2 leer je wat je bronnen van ineffectieve gewoontes zijn en hoe je hiermee vanuit opmerkzaamheid omgaat. Door bewuster te zijn van je eigen kwaliteiten en aardig te zijn voor jezelf wanneer dingen anders lopen dan gehoopt of gepland, verandert je basishouding. In plaats van jezelf voortdurend af te vragen of je het wel goed doet en boos te worden als het niet lukt, leer je rustmomenten in te lassen en stilte in je lesprogramma te gebruiken. Je ontwikkelt een mildere en aardiger houding  voor jezelf, en voor de ander.

 

Inhoudelijke onderwerpen van de training
Deze verdiepende module helpt je veerkracht te vergroten. Je leert jezelf beter kennen en concentreert je vooral op de vele dingen, die je goed kunt doen, die binnen jouw macht liggen. Verdere bewustwording en concreet ervaren hoe je praktische zaken ‘morgen’ meer mindful kunt aanpakken, daar ben je in deze trainingen mee bezig.

  • Bronnen van stress
  • Werking van het jaag-, gevaar- en zorgsysteem en het zenuwstelsel
  • Vergroten gevoel van autonomie, mildheid en zelfcompassie
  • Verder ontwikkelen van het bewust’zijn’, ofwel ‘belichamen’ mindfulness

MELD JE VANDAAG NOG AAN

 

Column: 2

INFORMATIE

Kosten
De kosten van deze training zijn € 449,--
Dit valt te declareren bij jouw organisatie/school.

Tijd
De verdiepende module bestaat uit 5 trainingssessies van 2 uur per sessie

Huiswerk
Huiswerk bestaat uit verschillende online oefeningen en 1x per week het invullen van een reflectieverslag.

Waar en wanneer?
Download overzicht van locaties en data

 

Student LoginWachtwoord vergeten?