-Leestijd plm. 30 seconden-
Begin 2020 deed juf Astrid van de Montessorischool in Bilthoven mee met onze winactie: (Win! Een dagje mindfulness voor de hele school!) Uit de vele inzendingen vonden we unaniem dat Astrid de beste reden had om een middagje mindfulness te willen hebben voor haar kinderen.

“Wie vindt het moeilijk om stil te zitten?” 

En nu, door de Coronapandemie veel later dan oorspronkelijk gepland, was het zover en ging Mindfulonderwijs trainer Henriëtte, die in de buurt woont, naar Bilthoven. Hier zou ze de kinderen van groep 8 ontmoeten en laten kennismaken met mindfulness.

“Iedere leerling kwam wat anders tegen..”

“Na eerst wat wennen en lachen, kwam bij elke oefening meer rust. Ook de ervaringen en vragen namen toe. Iedere leerling kwam wat anders ‘tegen’. Sommigen zagen mooie kleuren en af en toe kwam een enge clown voorbij. Een enkeling zat heerlijk op een tropisch eiland of beleefde een storm op zee. Allemaal gedachten. Mooi hoe kleurrijk en creatief die kunnen zijn. Maar dus ook niet altijd prettig. En wat is het moeilijk om rustig te blijven zitten.

Toen ik vroeg wie het allemaal lastig vond stil te zitten, stak ongeveer de helft zijn of haar hand op. Zó herkenbaar! We deelden tips en oefenden hoe je lichaam of de adem kan helpen om niet helemaal meegesleept te worden in een verhaal of elke keer afgeleid te zijn. Vaak geeft dat meer rust en de aandacht vast te houden bij waar je dat graag wilt.

Na de workshop, waarin we ook best wel veel hebben gezeten, mochten de kinderen even heerlijk dansen. Ook heel mindful!”

 

We wensen de kinderen van groep 8 een hele mooie tijd volgend jaar op de middelbare school!

Henriëtte Dierckxsens