Wanneer de prefrontale cortex en de amygdala gaan samenwerken..

Rust en vertraging inbouwen doe je zelf!

Insert alt text here

(Lees onze laatste nieuwsbrief: Plm. 1 min.)

Wat was het een bewogen schooljaar. Eén dat we nooit meer gaan vergeten. De lock-down bood ons uitdagingen en volop gelegenheid om te oefenen met mindfulness

Collega’s, vrienden en docenten vertelden dat het ook een rustgevende tijd was. In de cocon van je eigen leventje, zonder volgepropte schema’s, kon je gemakkelijker dan anders op adem komen. Rust en vertraging waren er vanzelf… In de media hoorde je mensen dingen zeggen als: “Ik wil mijn leven zo blijven leven”, dikwijls opgevolgd door de vraag “is dat wel echt mogelijk?”

Mindfulness geeft je diverse tools om dit op eigen kracht te doen. Wanneer je de momenten van actie en rust beter doseert, ontstaat een andere dynamiek. Als je mediteert verandert er gaandeweg iets, onder andere in je brein. De prefrontale cortex en de amygdala gaan samenwerken, waardoor je systeem anders reageert wanneer je over je grenzen gaat. Wij mensen zijn geneigd om heel hard te gaan werken, hard te gaan denken wanneer het druk is, terwijl dat niet effectief is; het is ook niet zo vriendelijk naar onszelf. De beste acties, dat wat we werkelijk nodig hebben, ontstaan niet via ons hoofd. Als we ruimte maken voor meditatie en ontspanning, ontstaan de beste plannen vanzelf.

Eigen regie
Zelf actief de regie nemen over je eigen mentale gezondheid is zeer actueel. In de hectische wereld van vandaag is werk maken van mentale gezondheid een onmisbaar onderdeel. Je kunt wat ons betreft na de vakantie aan de slag om de vaardigheid eigen te maken of te verdiepen. Hier zijn een aantal bij- en nascholingsmogelijkheden, speciaal ontwikkeld voor en gericht op het onderwijs en uitgevoerd door trainers met een onderwijs-achtergrond
NIEUW: een hele dag proeven aan en spelen met mindfulness 
>Inspiratiedag mindfulness in de klas (datum: 19 september, locatie Nijmegen)!

Voor oud-deelnemers: er zijn nog enkele plekken vrij voor onze
>Terugkomdag op zaterdag 26 september in Houten.


SAVE THE DATE – WEBINAR: De ins en outs van mindfulness schoolbreed
Wil je weten hoe je mindfulness schoolbreed invoert? Horen hoe andere scholen dit aanpakken en hoe zo’n proces in z’n werk kan gaan? Wil je van ons horen hoe de lerarentraining helpt mindfulness over te brengen aan de leerlingen?  En stel ons via de live-chat jouw specifieke vragen over deze onderwerpen. Zet dan alvast dinsdag 1 september in je agenda! Dan is ons volgende webinar met deze onderwerpen op de agenda. Houd de nieuwsbrieven in de gaten!
Insert alt text here
Verander je inschrijving    |    Bekijk online
Mindfulorganisatie B.V.
Mindfulonderwijs.nl
© mindfulonderwijs
2020-07-16T14:55:49+00:00 16 juli, 2020|