Why we hate, but there is hope!

(Leestijd: plm. 15 seconden, kijktijd 44 minuten -beschikbaar via human.nl tot 26 juli-)

Gisteren kreeg ik een mailtje van André die me attent maakte op deze aflevering in een zesluik over haat. Deze aflevering gaat het over hoopvolle initiatieven die ons als mensheid helpen vreedzamer met elkaar om te gaan. Mindfulness komt aan de orde in deze aflevering als belangrijk hulpmiddel, er wordt specifiek uitgelegd hoe we door vriendelijk te zijn voor onszelf, ook de medemens in de armen kunnen sluiten. 

Aflevering 6: Hoop
Zondag 12 juli, 22:10 – NPO 2 (te bekijken tot 26 juli)

Neurowetenschapper Emile Bruneau onderzoekt hoe we ons vermogen tot kritisch denken, de plasticiteit van onze hersenen en middelen als onderwijs, mindfulness en samenwerking kunnen gebruiken in de strijd tegen de haat. Hij onderzoekt de misvattingen die ten grondslag liggen aan een langdurig conflict in Colombia en kijkt opnieuw naar de historische onderhandelingen die de apartheid in Zuid-Afrika hebben beëindigd.

In Duitsland probeert men van de holocaust te leren en om na te denken over hoe haat tijdens het nazi-tijdperk tot genocide heeft geleid. In Baltimore laat een mindfulness-instructeur zien hoe meditatie en ademhalingstechnieken ons kunnen leren om anders te reageren op haat, onrecht en negativiteit.

 

https://www.npostart.nl/VPWON_1316746

2020-07-14T05:58:25+00:00 13 juli, 2020|